8 de juny 2015

LA SAGRADA FAMÍLIA






La Sagrada Família, entre els cinquanta edificis més emblemàtics del món segons The Guardian

El diari anglès l’ha inclòs en una interessant sèrie sobre la història de les ciutats a partir dels seus edificis més destacats

Aquestes últimes onze setmanes, el diari The Guardian ha dedicat un article diari a edificis emblemàtics, o sorprenents, de ciutats de tot el món. Per 'A history of cities in 50 buildings', doncs, han aparegut tot d'edificis destacats tant arquitectònicament com històricament o simbòlicament. Hi ha la mesquita Djinguereber de Timbuktú, l'abandonat parlament palestí de Jerusalem, la fàbrica ensorrada Rana Plaza de Dhaka, la primera cafeteria Starbucks de Seattle, el Holiday Inn de Beirut i l'increïble temple de Notre-Dame de la Paix de Costa d'Ivori, a més de la Sagrada Família de Barcelona.
De cada edifici, n'hi ha un extens article amb informació sobre les característiques, la història, els detalls relacionats més curiosos... Després de publicar-ne un cada dia aquests últims dos mesos, el diari ha aplegat ara els cinquanta articles en una web especial i interactiva i ha obert una pàgina perquè els lectors afegeixin a la llista edificis que n'han quedat fora.
En el cas de la Sagrada Família l'autor, Giles Fraser, confessa que va arribar a Barcelona amb la idea que no li agradaria l'edifici projectat per Antoni Gaudí, però després de saber-ne la història acabà canviant de parer respecte d'un edifici que sol suscitar contradiccions, més enllà de l'arquitectura i tot: 'Atesa la rica història de l'anticlericalisme català, previ i tot a la guerra del 1936-1939, és ben curiós que el Temple Expiatori de la Sagrada Família s'hagi convertit en l'atracció turística número u de Barcelona, amb quasi tres milions de visitants anuals', comenta, sorneguer, al començament de l'article.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada